Sjoerd Krijtenburg: “Let’s beat some drums!”

Veenendaal – positiviteit is één van de speerpunten van Drumcollege. Acht vragen aan Sjoerd Krijtenburg van het bedrijf in Veenendaal. “Let’s beat some drums!”

Drumcollege is opgericht in 2013 en bestaat dit jaar dus 7 jaar. Het gezicht achter het bedrijf is de 36-jarige drummer en drumdocent Sjoerd Krijtenburg. Drumcollege richt zich wereldwijd op particulieren en bedrijven.

Kunt u uitleggen wat Drumcollege doet?

”Onder Drumcollege vallen al mijn activiteiten als drummer en drumdocent.”

Wat was voor u de motivatie om in 2013 het bedrijf Drumcollege op te richten?

”Je kunt als muzikant en muziekdocent natuurlijk als freelancer onder je eigen naam werken, maar toen ik bezig was met mijn ondernemingsplan bedacht ik me dat er als muzikaal ondernemer met ambitie en grote dromen misschien wel meer mogelijk was. Daaruit is Drumcollege ontstaan.”

Waarom is positiviteit een speerpunt binnen het bedrijf?

”Positiviteit is zo belangrijk als het gaat over muziek. Muziek is iets heel persoonlijks en muzikanten vaak gevoelige mensen. Om elkaar te inspireren en te motiveren is een positieve sfeer bij alles wat ik doe essentieel.”

Wat is verder een belangrijk speerpunt van Drumcollege en waarom?

”betrouwbaarheid. Als je zaken met elkaar doet moet je op elkaar kunnen rekenen. Afspraak is afspraak. ”

Wat zijn uw belangrijkste drijfveer?

”Muziek is mijn grote passie. Allereerst is zelf muziek maken natuurlijk mijn lust en mijn lust en mijn leven maar het inspireren en motiveren van anderen door mijn kennis en ervaring met hen te delen vind ik ook fantastisch! Ik geniet van alles dat ik doe!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit?

”Mijn dagen zijn heel divers. Soms ben ik een aantal dagen of weken in het buitenland aan het touren. Dan zit ik buiten het optreden dus vooral op het vliegveld te wachten op mijn vlucht of rijden we met een tourbus bijvoorbeeld ergens in de bergen van Oostenrijk 😉

Andere dagen spelen zich vooral in opnamestudio’s af, of op de muziekschool natuurlijk.”

Zou je een project kunnen noemen waar je trots op bent?

”De afgelopen jaren heb ik al veel mooie dingen mogen doen. Persoonlijke mijpalen zijn bijvoorbeeld een Europese tour met mijn eigen band, een concert spelen in het Gelredome stadion, maar ook het feit dat ik al een aantal nummers af heb voor mijn solo project.”

Waar staat Drumcollege over vijf jaar wat u betreft?

”De komende jaren wil ik vooral over in de wereld nog heel veel muziek maken en daar hopelijk behalve mijzelf nog veel meer mensen van laten genieten. Concreet werk ik aan een Amerikaanse tour met een nieuw project en het bouwen aan mijn soloproject.”

Voor meer informatie over Drumcollege kijkt u op https://www.sjoerdkrijtenburg.nl.