Paula Baker: “Be The Star You Are”

Ossendrecht – Mensen samen brengen is één van de speerpunten van Pasada Move & Groove. Acht vragen aan Paula Baker van het bedrijf in Ossendrecht. “Be The Star You Are.”

Pasada Move & Groove is opgericht in 2016 en bestaat dit jaar dus 4 jaar. Het gezicht achter het bedrijf is de 45-jarige eigenaar Paula Baker. Pasada Move & Groove richt zich lokaal op particulieren.

Kunt u uitleggen wat Pasada Move & Groove doet?

”Pasada Move & Groove brengt mensen van alle leeftijden en sportniveau’s samen in beweging door verschillende leuke, energieke en gezellige groepslessen in Zumba Fitness, Zumba Gold, Zumba Toning, Zumba Kids en Zumbini.
Zumba Fitness is een ‘High energy dance workout’ op Latijnse- en andere Internationale muziek en is gebaseerd op verschillende wereldwijde dansstijlen.
Voor iedereen die liever op een minder intensief niveau sport, is er Zumba Gold, waar je dezelfde energie en gezelligheid ervaart maar bewegen op een lager tempo.
Een extra uitdaging komt erbij tijdens een Zumba Toning les met het gebruik van toning sticks.
En voor de kids is er ook de kans om gezellig in beweging te komen tijdens een Zumba Kids les en voor de alle kleinste (0 en 4 jaar) samen met Mama/Papa/Oma…… een Zumbini les.”

Wat was voor u de motivatie om in 2016 het bedrijf Pasada Move & Groove op te richten?

”2013: Toen Zumba naar Ossendrecht kwam wist ik eigenlijk niet wat het was maar binnen no time was ik er verslaafd aan. Het gaf me een gevoel van vrijheid gezelligheid, en zelfvertrouwen.

2014: Mijn enthousiasme was enorm dat ik besloot om het Zumba Instructeur Diploma te gaan halen.

2015: Pasada Move & Groove werd geboren met als doel, iedereen samen brengen en hetzelfde gevoel aan te bieden dat ik zelf bij Zumba ervaar. Pasada kan met trots zeggen dat dit doel bereikt is door het Zumba familie gevoel.

Samen met de leden al een aantal jaar achtereen is er geld ingezameld voor Pink Ribbon. Dit jaar zetten we nog een goed doel erbij namelijk ‘The Mental Health Foundation’ en ik weet zeker dat we hier ook een mooi bedrag voor gaan ophalen.”

Waarom is mensen samen brengen een speerpunt binnen het bedrijf?

” Ik weet hoe het is om onzeker te zijn, kom het door extra kilo’s te hebben na zwangerschappen, de taal niet goed te kunnen omdat het mijn eerste taal niet is, geen vrienden in mijn nieuwe omgeving te hebben. Ik wil graag zoveel mensen helpen die misschien niet durven om naar een sportschool te gaan, of alleen te sporten of niet lekker in hun vel zitten. In mijn lessen zorg ik goed voor dat iedereen zich welkom voelt en dat er niemand beoordeeld wordt. Ik ben een hele energiek iemand met veel enthousiasme voor wat ik doe en dit deel ik zo graag met iedereen.”

Wat is verder een belangrijk speerpunt van Pasada Move & Groove en waarom?

”Bewegen met gezelligheid. We weten allemaal hoe belangrijk het is om te bewegen om fit te blijven, ook hebben de meeste mensen over endorfinen gehoord, het ‘feel good’ hormoon die het lichaam zelf aanmaakt tijdens het sporten, dit is bewijs dat sporten niet alleen goed is voor onze fysiek conditie maar ook onze mentaal conditie.
Door het muziek en verschillende dans stylen van Zumba, voelt iedere les als een vakantie. Muziek die niet dagelijks op de radio komen, dans moves die niet in de weekend in de bar of club worden gedanst. Een uurtje vrij, los, gezellig met nieuwe vrienden, lachen en lawaai mogen maken en naar huis gaan met vrolijkheid en energie. Dat is Zumba!”

Wat zijn uw belangrijkste drijfveer?

”Pasada werd opgestart ten eerste uit enthousiasme voor mijn hobby. Mijn instructeur ging stoppen met les geven op dat moment en ik wou er niet aan denken dat mijn hobby, mijn sport, mijn vrienden groep niet meer door zal gaan. Ik ging gelijk op zoek voor een zaal te huren om Zumba lessen zelf te kunnen aanbieden en het werd gelijk een succes hier in Ossenrecht.

Van jong af aan ben ik altijd sportief geweest en ik zit niet graag stil dus dit leek mij een hele goed idee om een bedrijf gebaseerd op sport op te starten.

Mijn opleiding is als pedagogisch medewerker en ik heb altijd met kinderen gewerkt en daarom was het voor mij logisch om het Zumba diploma te halen om ook lessen aan kinderen te kunnen aanbieden. Sinds 2019 is Zumbini nieuw in Nederland en dit is geweldig om ook te kunnen geven en ervaren hoe kinderen 0-4 jaar met hun lievelings volwassenen lekker dansen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit?

”Een Pasada dag is een drukke dag vol met muziek op zoeken en nieuwe choreo’s. Deze kan via You Tube of via de Zumba Instructor Network waar Zumba zelf dingen doorsturen.
Als er wat gevonden is dan is het tijd om dat choreo goed te leren, dit kan een kwartiertje duren of een uur, hangt vanaf hoe ingewikkeld het is. Altijd heel leuk om te doen, maar de familie hebben wel aan moeten wennen dat ze een liedje soms honderd keer achter elkaar moeten horen voor dat ik het helemaal door heb.
Voor Zumba Kids en Zumbini moet er ook spelletjes verzonnen worden en liedjes om te zingen, mijn stem en zingen was ook iets waar mijn familie aan moesten wennen…

Ik rij naar verschillende locaties voor verschillende lessen. Sommige lessen zelfs in het Engels terwijl andere in het Nederlands zijn. Een keer per week zit ik om het papier werk in order te brengen, het minst leuk maar toch hoort dat erbij.”

Zou je een project kunnen noemen waar je trots op bent?

”Dit vind ik toch moeilijk te beantwoorden. Ik ben super trots op zoveel. In het begin heb ik kort iets verteld over hoe Pasada leden geld ingezameld hebben voor Pink Ribbon. Een heerlijke gevoel dat we samen mensen in slechte tijden hebben geholpen.

Maar ik ga terug kijken naar 14 februari 2020 toen Pasada werd uitgenodigd om een demo te geven bij de ‘Ladies Night’ bij het Karwei te Hoogerheide.
Waarom zo trots? In september 2019 werd er bij Pasada twee nieuwe groepen opgestart. Trots om zoveel nieuwe leden te kunnen verwelkomen bij Pasada. Bijna iedereen nieuw in de wereld van Zumba en net als ik in 2013, waren ze allemaal snel verslaafd eraan. Ik ben zo trots op mijn leden die gelijk mee wou doen met de demo. Daar ben ik trots op! Op hun enthousiasme, gezelligheid en gevoel voor wat Zumba betekent voor mij. Samen komen, gezelligheid en sterk zijn om zichzelf te kunnen zijn.”

Waar staat Pasada Move & Groove over vijf jaar wat u betreft?

”Het is mijn wens om zo veel mensen te bereiken door Pasada om ze te laten zien dat Zumba is voor iedereen. Alle leeftijden, alle fitness niveaus en alle achtergronden. Ik zal het zeker fijn vinden als dit wat geld voor mijn toekomst binnen brengt maar voor mij zijn mijn prioriteiten gericht op mensen blij en vrij te maken.
Ik hoop de Zumba Kids en Zumbini program binnen scholen en peuterspeelzalen te krijgen.
Mijn inspiratie komt van binnen, van alle glimlachen die ik voor me zie tijdens mijn lessen, de energie, enthousiasme en heerlijke lach die iedere les oplevert. Dat is mijn ambitie voor de toekomst. Zumba Love.”

Voor meer informatie over Pasada Move & Groove kijkt u op https://m.facebook.com/pasadamoveandgroove.