James Matthews en Martin HP Söderström bestuurder voor vakantiehuizenbedrijf OYO

Het wereldwijde reistechnologiebedrijf OYO benoemde vandaag James Matthews tot niet-uitvoerend bestuurder van een van haar bedrijfsonderdelen OYO Vacation Homes B.V. James Matthews is de tweede niet-uitvoerende bestuurder die toetreedt tot het bestuur van de vakantiehuizen verhuurder. In januari trad Martin HP Söderström, de voorzitter van DIG Investment, al toe tot het bestuur. 

James Matthews  treedt toe tot de raad van bestuur op een moment dat vakantiehuizen enorm aan populariteit hebben gewonnen en het bedrijf zijn activiteiten gestaag uitbreidt over meerdere markten in Europa. James Matthews  brengt een breed scala aan leidinggevende ervaring en een bewezen track record van succes in verschillende sectoren met zich mee. James Matthews  is CEO van Eden Rock Group en heeft toezicht gehouden op de ontwikkeling van het bedrijf tot een meermaals bekroonde investeringsmaatschappij. James is ook aandeelhouder van Eden Rock Hotel (St Barths) en is bestuurslid van Sheffield Business Park en Williams F1.

Beweging
Op dit moment is OYO Vacation Homes volop in beweging. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd een meerjarige strategische alliantie aan te gaan met Microsoft voor de gezamenlijke ontwikkeling van ‘next-gen’ reis- en hospitalityproducten en -technologieën. 

Door de aanhoudende pandemie zijn vakantiewoningen meer mainstream geworden en over alle OYO-merken in Europa; Belvilla, DanCenter, Danland, Traum Ferienwohnungen, TUI Ferienhaus, bouwt het bedrijf actief aan partnerschappen voor verdere groei. Het bedrijf biedt volledig beheerde, particuliere huizen op gewilde locaties in 35 landen wereldwijd, en is nu al een toonaangevende speler op de Europese vakantiehuizenmarkt. 

Leiderschap
Als niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur zal James zijn strategische en analytische kracht inzetten en nauw samenwerken met het leiderschapsteam van OYO Vacation Homes, de oprichter en het bestuur van OYO Vacation Homes. Hij zal waardevolle inzichten en ervaring bieden om de leidende positie van OYO Vacation Homes in de vakantiehuizenmarkt in Europa uit te breiden. 

Ritesh Agarwal, oprichter en Group CEO van OYO Hotels & Homes en voorzitter van OYO Vacation Homes B.V., verwelkomt het nieuwste bestuurslid en zegt: “We zijn verheugd James te verwelkomen in het bestuur van OYO. Met zijn lange staat van dienst brengt hij unieke inzichten met zich mee. OYO heeft het geluk te kunnen profiteren van zijn visie en expertise in deze belangrijke fase van onze transformatie”. 

Verheugd
James Matthews zei over zijn benoeming. “Ik ben verheugd om deel uit te maken van een bedrijf dat enorme mogelijkheden heeft. Ik kijk ernaar uit om met Ritesh, het leiderschapsteam en mijn medebestuursleden samen te werken om de transformatie van OYO te leiden en voort te borduren op het vertrouwen van klanten en hun blijvende voorkeur voor kleine en onafhankelijke vakantiewoningen en hotels, nu we uit het dal klimmen.” 

Anders Persson, woordvoerder van Martin HP Söderström: “OYO heeft zich tijdens de pandemie zeer veerkrachtig getoond en de vakantiehuizenactiviteiten in Europa hebben het herstel aangevoerd. Martin kijkt ernaar uit om een actieve rol te spelen bij het mogelijk maken van OYO’s wereldwijde groei en het aangaan van meer strategische partnerschappen. Met zijn lange staat van dienst als investeerder op het hoogste niveau is hij er zeker van dat hij van grote waarde kan zijn”.