Albert & Claudia Weterings: “Wij vinden het een eer dat wij de mooiste dag van onze bruidsparen mogen vastleggen. ”

Huijbergen – Creativiteit is één van de speerpunten van Vrouwenhof Fotografie. Acht vragen aan Albert & Claudia Weterings van het bedrijf in Huijbergen. “Wij vinden het een eer dat wij de mooiste dag van onze bruidsparen mogen vastleggen. ”

Vrouwenhof Fotografie is opgericht in 2009 en bestaat dit jaar dus 11 jaar. De gezichten achter het bedrijf zijn de 50-jarige Bruidsfotograaf Albert & Claudia Weterings. Vrouwenhof Fotografie richt zich landelijk op particulieren en bedrijven.

Kunt u uitleggen wat Vrouwenhof Fotografie doet?

”Wij zijn Claudia en Albert Weterings. Als ‘man & vrouw team’ zijn wij al vele jaren actief als fotografen en gevestigd in Huijbergen.

Bruidsfotografie is wat we het meeste doen. Het hele jaar door maken wij op de mooiste plekjes schitterende bruidsreportages. Inmiddels is ons werk met vele internationale prijzen bekroond. De bruidsfotografie doen we altijd samen.

Claudia is daarnaast bedreven in alles wat met ‘kleintjes’ te maken heeft. Zwangerschap fotografie & newborn shoots.

Albert neemt naast de bruidsfotografie de zakelijke fotografie voor zijn rekening. Als ervaren ondernemer, actief in diverse zakelijke netwerken, spreekt hij de taal van de ondernemer. No nonsense bedrijfsfotografie, snel en precies zoals de opdrachtgever dat wenst. Bovendien op het tijdstip dat de klant dat wenst.”

Wat was voor u de motivatie om in 2009 het bedrijf Vrouwenhof Fotografie op te richten?

”Al jaren waren wij actief als hobby fotografen. In 2008 zijn wij begonnen met diverse cursussen en opleidingen in binnen- en buitenland. Nu nog volgen wij elk jaar wel workshops, met name gericht op onze specialisatie, de bruidsfotografie.”

Waarom is Creativiteit een speerpunt binnen het bedrijf?

”Als bruidsfotograaf moet je natuurlijk creatief zijn. De foto’s die je ouders vroeger hadden, zo stijfjes naast elkaar geposeerd, dat wil natuurlijk niemand meer.”

Wat is verder een belangrijk speerpunt van Vrouwenhof Fotografie en waarom?

”Enthousiast. Creativiteit brengt veel ideeën met zich mee. Die moet je kunnen omzetten in gave foto’s voor je bruidspaar. Ook op de dansvloer tijdens het avondfeest moet je niet als een houten klaas aan de kant staan fotograferen maar lekker tussen de mensen staan.”

Wat zijn uw belangrijkste drijfveer?

”Wat voor ons de enige drijfveer is, is het maken van een geweldige bruidsreportage voor onze bruidsparen. Het wordt niet voor niets ‘je mooiste dag’ genoemd, aan ons de mooie taak om daar een supergave serie bruidsfoto’s te maken.
En we doen het omdat we het echt leuk vinden, dat merken klanten aan ons en wij merken dat weer omdat vrijwel al onze klanten op aanbeveling van eerdere bruidsparen komen. Hoe gaaf is dat!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit?

”Elke bruiloft is anders, we hebben nooit ‘copy paste’ gelukkig. We beginnen meestal lekker vroeg, ergens in Nederland of België. Claudia begint te fotograferen bij de bruid, de mooie momenten van het aankleden, de make up, de emotie bij moeder of zus enz. Albert begint bij de bruidegom te fotograferen. Het worstelen met de stropdas en manchetknopen en de zenuwen als de bloemen vijf minuten te laat zijn. Vervolgens gaan we de ‘first look’ fotograferen. Het voordeel dat wij altijd een bruiloft met twee ervaren fotografen vastleggen is ook nu dat een vanuit binnen en de ander vanuit buiten fotografeert. De rest van de dag blijft dat zo, de fotoreportage op een mooie lokatie, Albert fotografeert met een drone, Claudia kan gewoon doorgaan met de reportage. Dan de plechtigheid, Claudia staat vooraan en Albert richt zich op de overzichten, familie enz. Dus geen hinderlijk lopen door de trouwzaal.”

Zou je een project kunnen noemen waar je trots op bent?

”Trots zijn we op elke bruiloft die we mogen doen. Het is toch schitterend dat bruidsparen ons alle vertrouwen schenken om hun mooiste dag te mogen vastleggen? Het enige wat ze straks nog hebben. De jurk past niet meer later, de taart is op en de bloemen verwelkt. Alleen onze foto’s zijn nog de herinnering aan die prachtige dag.”

Waar staat Vrouwenhof Fotografie over vijf jaar wat u betreft?

”De huidige corona crisis hakt er flink in bij de bruidsparen. Alles wat in april ,mei en juni gepland stond wordt verschoven. De overige maanden moeten we nog maar zien. Maar wij helpen overal waar mogelijk. We denken mee, maken een ‘plan B’ met onze bruidsparen en verzetten is natuurlijk kosteloos.”

Voor meer informatie over Vrouwenhof Fotografie kijkt u op https://vrouwenhof-fotografie.nl/.