Zo gaat MultiVlaai om met de coronacrisis

Bergen op Zoom – Vrijwel alle ondernemers zullen de gevolgen van de coronacrisis voelen. Voor MultiVlaai is dat niet anders. Kim Stolwerk vertelt hoe het bedrijf omgaat met de coronamaatregelen.

MultiVlaai is opgericht in 2016 en bestaat dit jaar dus 4 jaar. MultiVlaai richt zich lokaal op particulieren en bedrijven.

Kunt u voor de mensen die het bedrijf niet kennen, uitleggen wat MultiVlaai doet?

”Wij staan bekend om onze Limburgse vlaaien. Sinds een paar jaar verkopen wij ook gebak uit Amerika dan moet u denken aan Cheese cake, Red velvet, Carrot cake enz. Ook komen er steeds meer speciale taarten bij. Vegan, Glute en lactose vrij en nu sinds kort de Drip cake in 4 verschillende smaken.
wij bezorgen ook ons heerlijk assortiment bij de particulieren en bedrijven thuis.
Wij merken in deze verschrikkelijke tijd dat onze klanten elkaar taarten/vlaaien cadeau sturen. Hoe leuk is het om een heerlijke taart/vlaai te krijgen met een lief geschreven kaartje.
In de corona-tijd is het 2 dagen van te voren bestellen en komen wij het tussen 08:00 en 12:00 uur bezorgen. Is het voor bij de ochtend koffie kunnen ze bij de opmerking zetten voor welke tijd ze het graag gewenst zouden hebben.
Ook is afhalen mogelijk. De winkel is ma t/m zat van 08:00 tot 16:00 geopend.”

Wat merkt u zakelijk gezien van de coronacrisis?

”Helaas zijn de horeca bedrijven allemaal gesloten waar wij ons gebak geserveerd werden. De bejaarde te huizen mag niemand op visite. Daar werd ons assortiment ook geserveerd. De verjaardagen zijn allemaal terug gedraaid naar max 3 personen in huis. Klanten komen nu niet meer om 3 hele taarten maar om 4 puntjes voor het gezin…. En een klein doosje voor de ouders/opa en oma.”

Welke maatregelen heeft MultiVlaai genomen? Of welke oplossingen zijn er bedacht?

”Wij deden al bezorgen en gaan daar mee door. Klanten betalen of online met Ideal of aan de deur met de pin.

In de winkel mogen er maar maximaal 3 klanten binnen en hebben wij vakken op de grond en een scherm bij de kassa, tussen de klant en de verkoper. We wassen bij elke klant onze handen en maken veel schoon.”

Wat kunnen mensen doen om u en uw onderneming te helpen?

”Als ze zin hebben in iets lekkers bij de koffie dat ze aan mij denken. Wij verkopen per punt, half en heel. Dus ook kunnen ze langs komen of bezorgen voor 2 puntjes.”

Zijn er ook positieve ontwikkelingen of dingen die u en andere ondernemers van de coronacrisis kunnen leren?

”Koop allemaal lokaal”

Waar ziet u het meest naar uit na de coronacrisis?

”Naar alle verjaardagsfeestjes. En weer hard mogen werken. Alle klanten weer vrolijk zien.”

Voor meer informatie over MultiVlaai kijkt u op https://www.multivlaai.nl.