Joyce Puts: “Massages voor een ontspannen geest en een soepel lichaam.”

Bergen op Zoom – Service is één van de speerpunten van LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde. Acht vragen aan Joyce Puts van het bedrijf in Bergen op Zoom . “Massages voor een ontspannen geest en een soepel lichaam.”

LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde is opgericht in 2019 en bestaat dit jaar dus 1 jaar. Het gezicht achter het bedrijf is de 37-jarige masseur/therapeut Joyce Puts. LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde richt zich regionaal op particulieren en bedrijven.

Kunt u uitleggen wat LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde doet?

”Ik bied diverse massages aan op het gebied van sport- en ontspanning. Ook ben ik fytotherapeut (westerse kruidengeneeskunde) en kan ik dus ondersteuning bieden door maken van een behandelplan en het gebruik van kruidenpreparaten.

Daarnaast vind ik het erg leuk om zelf kruiden te verwerken en heb ik een eigen kruidenthee merk, de thee is te koop in de praktijk en bij Blended Boetiek & Koffie in Bergen op Zoom.”

Wat was voor u de motivatie om in 2019 het bedrijf LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde op te richten?

”Ik wilde al heel lang wat anders, was mijn kantoorbaan een beetje moe. In 2010 heb ik mijn opleiding Westerse Fytotherapie afgerond, maar door mijn fulltime kantoorbaan, verhuizing en het stichten van een gezin was het er steeds niet van gekomen om een praktijk te starten.

In 2018 kreeg ik mijn derde kindje en raakte ik mijn baan kwijt. Daardoor kreeg ik de kans om een massageopleiding te gaan doen en mijn dromen na te jagen om een praktijk te starten in kruidengeneeskunde en massage. Het is hard werken, maar je weet waarvoor je het doet. Er zat een mooie stijgende lijn in en ik had redelijk wat terugkerende klanten. Die hoop ik snel weer terug te zien nu ik volgende week weer open mag. ”

Waarom is service een speerpunt binnen het bedrijf?

”Ik vind het heel belangrijk de tijd te nemen voor mijn klanten. Het gaat ook erg om het praatje voorafgaand aan de massage. Even een check hoe het gaat en waar ik eventueel rekening mee moet houden. Lichaam en geest zijn erg verbonden, dus om je lichamelijk goed te voelen moet het geestelijk ook goed voelen.”

Wat is verder een belangrijk speerpunt van LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde en waarom?

”Kwaliteit. Massages zijn heel persoonlijk, ik vind het belangrijk om goed na te gaan wat de wensen van de klant zijn en daar dan rekening mee te houden. Aanraking voelt niet voor iedereen hetzelfde. Scholing hoort ook bij het bieden van kwaliteit. Steeds nieuwe technieken leren en nieuwe kennis vergaren vind ik erg leuk en het helpt mij steeds te verbeteren. ”

Wat zijn uw belangrijkste drijfveer?

”Mijn wens is om het leven fijn te maken, daarom wil ik graag doen waar ik blij van word. Dit maakt mij een leuker mens en een lievere moeder.
Ik wil graag bijdragen aan een leukere wereld en mensen met een goed gevoel de deur uit laten gaan. Ook wil ik graag de kruidengeneeskunde en DIY verzorgingsproducten wat meer onder de aandacht brengen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor u uit?

”Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht ga ik snel naar huis, nog even alles klaarzetten en een kopje koffie/thee drinken.
Daarna ontvang ik mijn eerste klant, daar maak ik even een praatje mee en check hoe het is met de gezondheid.
Dan volgt de massage en na ca. een uur is het weer tijd om bij te komen en met een lekker ontspannen gevoel weer verder te gaan met de dag.
Voor mij is het dan tijd om te poetsen en alles in orde te maken voor de volgende klant.
Vaak ben ik de middag vrij voor de kinderen en nadat zij op bed liggen begint mijn avondprogramma. Dat bestaat vaak ook uit massages.
Vaak worden afspraken gemaakt via een Whatsapp bericht of via de website Treatwell. Dit kan heel de dag, zodra ik beschikbaar ben kan ik berichten beantwoorden. De werktijden zijn heel verschillend, maar ik ben vaak toch wel 6-8 uur per dag met werk bezig. ”

Zou je een project kunnen noemen waar je trots op bent?

”Sommige klanten kunnen niet zo makkelijk naar mijn praktijk toe komen. Vaak mensen met een beperking. Dan ga ik daar naartoe en verzorg ik de massage aan huis. Dit is erg dankbaar werk voor hele bijzondere klanten. Ik ben dan ook erg blij met hun vertrouwen.”

Waar staat LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde over vijf jaar wat u betreft?

”Ik zou het heel fijn vinden als mijn praktijk over 5 jaar een stabiele klantenkring heeft van fijne mensen. Het zou mooi zijn als ik mijn klanten dan fulltime in een mooie ruimte buitenshuis kan ontvangen.

Wie weet zit er een mooie samenwerking in het verschiet, dat is altijd leuk natuurlijk.

Ook ben ik erg bezig met mijn eigen ontwikkeling en ik wil graag in de komende tijd weer heel veel gaan leren en ervaren.”

Voor meer informatie over LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde kijkt u op https://www.lunanovamassage.nl.