Edmij lanceert nieuw merk voor zakelijke energie

Ouderkerk aan de Amstel, 7 september 2021 – Energie- en dataspecialist Edmij lanceert een nieuw merk dat zich richt op de in- en verkoop van energie tegen openbare marktprijzen voor zakelijke klanten, genaamd Slimmer Stroom. 

Het nieuwe label verschaft zakelijke gebruikers met een GV-elektriciteitsaansluiting directe toegang tot de open energiemarkt (EPEX). Hiermee helpt Slimmer Stroom klanten met het in- en verkopen van energie (elektriciteit en gas) en het optimaliseren van het verbruik. 
 
Transparantie 
Jeffrey Bartels, oprichter en eigenaar van Slimmer Stroom: “We bemerkten een toenemende behoefte van bijvoorbeeld slagers, bakkers, hoteliers, melkveehouders en de industrie om op een laagdrempelige en transparante manier energie te kopen en verkopen. Klanten willen niet meer zakendoen met een dure tussenpersoon of een traditionele aanbieder met vaste tarieven. Men heeft daarentegen steeds meer behoefte aan transparantie en wil optimaal gebruik maken van de flexibele prijzen op de openbare markt. Daar spelen wij met dit nieuw merk op in.” 

Geen langetermijncontract 
Slimmer Stroom verschaft klanten toegang tot flexibele tarieven en vraagt hiervoor een transparante fee, in tegenstelling tot de traditionele energieleveranciers die nog met langetermijncontracten en vaste tarieven werken. Slimmer Stroom koopt en verkoopt de energie rechtstreeks op de EPEX-energiemarkt, waar de prijs afhankelijk is van vraag en aanbod. Hier zijn de prijzen bijvoorbeeld vaak lager in de middag, omdat er dan een groter aanbod aan (groene) zon- en windenergie is.   

Beter voor milieu 
Zakelijke gebruikers kopen op de lange termijn niet alleen goedkoper in door te switchen naar deze flexibele tarieven maar kunnen vaak extra profiteren door hun verbruik te verplaatsen in de tijd. Naast dat dit financieel interessanter is, is het vaak ook beter voor het milieu: ten eerste maken ze juist op momenten waarop ze het meeste energie verbruiken vooral gebruik van groene stroom, en ten tweede gaat hun verbruik op de overige momenten met vooral grijs aanbod hierdoor verder naar beneden.